Warmos – ympäristöystävällinen pakkausuudistus suomalaisille lämmittimille

Lähtötilanne 

Warmos valmistaa laadukkaita ja kestäviä öljytäytteisiä sähkölämmittimiä ja yritys tunnetaan parhaiten aidosti suomalaisena lämmitinvalmistajana. Nämä kotimaiset lämmittimet ovat ekologisia ja taloudellisia, vastuullisesti valmistettuja ja perinteitä kunnioittavia. Warmos lähti toteuttamaan pakkausuudistusta yhdessä Taitos Oy:n asiantuntevien pakkaussuunnittelijoiden kanssa. ER-Pahvityö valikoitui uusien pakkaustuotteiden toteuttajaksi. Tavoitteena oli toteuttaa tukeva pakkaussarja mahdollisimman pienellä määrällä erilaisia komponentteja. 

”Aiemmissa kokonaan muovisissa pakkausratkaisuissa käytettiin styrofoam-päätyjä ja muovikalvoa. Uusien pakkausten toivottiin olevan kestäviä, ympäristöystävällisiä ja toimivan aiempaa paremmin myös yksittäiskuljetuksissa, joita tarvitaan esimerkiksi verkkokauppatoimituksissa. Tavoitteina olivat myös valmistamisen ja pakkaamisen tehokkuus”, kertoo Taitos Oy:n toimitusjohtaja Ulla Uimonen, joka on aiemminkin tehnyt yhteistyötä ER-Pahvityön kanssa ja osasi vinkata pakkausvalmistajaa Warmoksen toimitusjohtajalle Kirsi Ruohoselle.  

"

Meille oli tärkeää löytää uusi ympäristöystävällinen ja vastuullinen pakkausjärjestelmä. Täysin kierrätettävät pahvipakkaukset välittävät viestiä laadukkaista, kotimaisista ja kestävistä Avainlippu-tuotteistamme.

Olemme olleet todella tyytyväisiä ER-Pahvityöhön. Alusta asti olemme saaneet loistavaa asiakaspalvelua ja tuotteiden toimitus oli nopeaa. ER-Pahvityö pystyi tarjoamaan juuri meille sopivat toimituserät järkevään hintaan. Pakkausten uudistusprojekti sujui hienosti ja on ollut ilo tehdä yhteistyötä ammattitaitoisten tekijöiden kanssa.
Kirsi Ruohonen, toimitusjohtaja, Warmos Oy

Ratkaisu

Warmoksen uusi ympäristöystävällinen modulaarinen pakkausjärjestelmä on täysin paperipohjainen. Pakkauskomponentit on suunniteltu yhteensopiviksi eri tuotteille, joten eri komponentteja tarvitaan mahdollisimman vähän. Pahvista saadaan valmistettua tukevat pakkausratkaisut, jotka antavat tuotteille suojaa ja mahdollistavat myös yksittäisen tuotteen turvallisen kuljettamisen. Lisälaitelaatikko pakkauksen sisällä toimii myös lisätukea antavana elementtinä.  

Taitos Oy pystyi itse toteuttamaan protovaiheen ER-Pahvityön toimittamilla lopputuotteessakin käytettävillä materiaaleilla. Warmoksen tuotteet voivat painaa jopa 30 kg, joten pakkauksen vahvuus ja kestävyys oli testattava varmasti toimivaksi. Pakkausratkaisulle tehtiin kuljetustesti Taitoksen testilaboratoriossa ennen lopullisten työkalujen tekemistä. 

ER-Pahvityön digipainolla toteutettu tyylikäs grafiikka välittää viestiä modernista, ympäristöystävällisestä ja yhteiskunnallisesti vastuullisesta yrityksestä. ER-Pahvityö muutti lopullisen painovärin vielä Warmoksen värimaailmaan sopivaan, mutta kustannustehokkaampaan vaihtoehtoon. Pakkauksia toimitettiin Warmoksen tehtaalle reilu määrä. Mikäli pakkauksen ulkoasuun tarvitaan tulevaisuudessa muutoksia, on digipainamisen avulla helppoa ja nopeaa toteuttaa.  

Tutustu Warmokseen lisää täällä!