Teknoware – Yhden asiakkaan kanssa ratkottua pakkaushaastetta voidaan hyödyntää laajemminkin

Lähtötilanne

Teknoware on turva- ja ajoneuvovaloja valmistava lahtelaislähtöinen yritys. Yrityksellä on tuotantoa Suomessa, Isossa-Britanniassa, Malesiassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa, ja sen tuotteita myydään globaalisti yli 30 eri maahan. Pakkausprojekti ER-Pahvityön kanssa käynnistyi, kun Teknowaren asiakas halusi kehittää turvavalopakkausta sähköasentajalle toimivammaksi.

"

Yhteistyö ER-Pahvityön kanssa sujui loistavasti. Heiltä tuli ratkaisuehdotus asiakkaamme ongelmaan ja pakkauksen rivakka toteutus siihen perään. Parasta on se, että pystymme hyödyntämään yhden asiakkaan kanssa ratkottua ongelmaa laajemmin myös muiden asiakkaidemme kanssa.

Jarkko Jukakoski, Verstaspäällikkö, Teknoware

Ratkaisu

ER-Pahvityö suunnitteli Teknowaren turvavalotuotteelle pahvilaatikon sisälle asetettavan lokerikkoratkaisun, jonka ansiosta asentajan on helppo poimia laatikosta yhden yksittäisen valaisimen asennuksessa tarvittavat tarvikkeet. Ratkaisu soveltuu useille erikokoisille turvavalotuotteille, sillä lokerikkolevyjen pituutta ja leveyttä voidaan muuntaa tuotteen mittojen mukaisesti. Ristikkomaista sisäosaa hyödynnettiin aluksi Pohjoismaiden markkinoilla, minkä jälkeen siitä jatkojalostettiin ER-Pahvityön avustuksella myös Lähi-Idän markkinoille soveltuva versio. Jälkimmäisessä versiossa tuotteet kulkeutuvat asiakkaalle päältä avattavassa laatikossa, jonka sisältä löytyy lokerikko ja 12 kpl valaisimia. Näin pakattuna tuotteet on helppo tarkistaa kohdemaassa, ja asentaja voi kantaa kaikki tarvitsemansa valasimet kerralla kohteeseen.

Tutustu Teknowareen lisää täällä!

"

Teknowaren pakkaukset ovat todellisia ”lähipakkauksia”, sillä niihin käyttämämme raaka-aineet tulevat läheltä Stora Enson Lahden yksiköstä. Lisäksi Teknowaren ja ER-Pahvityön tuotantoyksiköt sijaitsevat Lahdessa vain 700 metrin päässä toisistaan, minkä ansiosta ympäristöä ei rasiteta kuljetukseen liittyvillä päästöillä.
Myös Stora Enso kehittää omia raaka-aineitaan jatkuvasti kevyemmiksi ja kestävimmiksi, mikä hyödyttää koko ketjua.

Heikki Erkamo, toimitusjohtaja, ER-Pahvityö