Pysyvä arkistointi

Valmistamme arkistointiin ja pysyvään säilytykseen käytettäviä kansioita, koteloita ja laatikoita. Meiltä voit tilata mittojesi mukaan valmistetut, laadukkaat arkistokotelot ja kannelliset laatikot. Materiaaleina käytämme kotimaista Pankaframe -kartonkia ja voimapahvia. Lisäksi meillä on varastotuotteena molemmista materiaaleista valmistettuja arkistokoteloita.

Valmistamme myös voima-, miniaalto- ja aaltopahvisia myyntipakkauksia, lehtikoteloita ja laatikoita asiakkaan haluamilla mitoilla. Lisäksi teemme monenlaisia leikkaus- ja stanssaustöitä.

Arkistolaitoksen suojamateriaaliohjeen mukaan 1.1.2013 lukien viranomaisten tulee käyttää pysyvästi säilytettävien asiakirjojen suojaamisessa yksinomaan suojamateriaaliohjeen mukaisia suojamateriaaleja  aiemmin suojaamattomien uudempien tai vanhempien asiakirjojen suojaamisessa tai mikäli käytössä jo olevia suojamateriaaleja esimerkiksi huonon kunnon johdosta vaihdetaan uusiin.


Pankaframe

Pankaframe -arkistokartonki on kotimainen uutuusmateriaali pysyvään säilytykseen. Materiaali on kehitetty nimenomaan säilyttämään kohteensa pysyvästi, oli sitten kyseessä arkistoitava paperi, valokuva tai mikä tahansa muu säilytyskohde.

Pankaframe -kartongin tekniset tiedot:​

  • ​paksuus 1,4 mm (saatavana myös 0,7 mm)
  • valkaistu ligniinivapaa sulfaattisellu
  • pH 9
  • siniharmaa pintavärjäys, suojalakattu

Materiaali on Arkistolaitoksen ja Suomen Kansallisarkiston suosittelema.

Perustuotteina olevien arkistokoteloiden lisäksi valmistamme Pankaframe -kartongista myös asiakkaan toiveiden mukaisia tuotteita. Myös muita värejä on saatavana erikoistilauksesta.

Suojapaperit ja vaippalehdet löytyvät luonnollisesti myös valikoimastamme.