Puttipajan kynttilät pakataan ER-Pahvityön pakkauksiin

ER-Pahvityön pitkäaikainen asiakas Puttipaja on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut käsintehtyjä kynttilöitä Jyväskylän seudulla jo 45 vuoden ajan. Yritys myy tuotteitaan kaupan keskusliikkeille, kivijalkapuodeille sekä vastikään uusitun oman verkkokauppansa kautta myös suoraan kuluttajille. Vaikka korona on rokottanut Puttipajankin liiketoimintaa, käy joulumyynti tähän aikaan vuodesta vilkkaana.

”Joulusesonki on vielä kesken, mutta sen näemme jo nyt, että nettikauppa on lähtenyt koronan aikana selkeään kasvuun. Myös keskusliikkeet ovat tilanneet enemmän tavaraa varastoonsa kuin aikaisempina vuosina. Vaikuttaa siltä, että ihmiset haluavat panostaa laadukkaisiin kotimaisiin tuotteisiin ja ilahduttaa itseään ja toisiaan tunnelmaa luovien kynttilöiden avulla”, kertoo Puttipajan perustaja Terttu Kilpinen.

Puttipajan tuotevalikoima on laaja ja tarjolla on useita erilaisia väri-, tuoksu- ja muotovaihtoehtoja. Kaikki kynttilät valmistetaan käsityönä alusta loppuun Vaajakosken kynttilätehtaalla, jossa työskentelee sesongista riippuen 6–11 työntekijää. Raaka-aineena kynttilöissä käytetään joko elintarvikelaatuista parafiinia tai täysin kasvipohjaista steariinia.

Puttipaja kynttilä  Puttipaja Oliva -kynttilä  Puttipajan Oliva -paketti

”Ekologisuus on kynttilöissä nouseva trendi, minkä vuoksi mekin kehitämme tuotantoamme tähän suuntaan. Hyvä esimerkki tästä on oliivisteariinista valmistetut Oliva-kynttilämme, jotka ovat vegaanisia ja täysin biohajoavia. Kehitämme parhaillaan myös toista kasvipohjaista raaka-ainetta, josta voimme toivottavasti kertoa pian lisää, jatkaa Kilpinen.

Vihreät arvot, kotimaisuus ja laatu ovat yritykselle tärkeitä myös pakkauksissa. Käsintehdyt kynttilät tarvitsevat kunnollisen suojan kuljetuksen ajaksi ja pakkauksia kehitetään yhdessä ER-Pahvityön kanssa aina sitä mukaa kun uusi tuote tulee markkinoille. Osalle tuotteista on kehitetty myös lahjapakkauksia.

”Koska tuotevalikoimamme on laaja, on pakkauksiakin kymmeniä erilaisia, sillä jokainen kynttiläsarja tarvitsee omankokoisensa kuljetuspakkauksen. ER-Pahvityön avulla tämä ei ole koskaan ollut ongelma ja yhteistyömme on sujunut mallikkaasti jo kymmeniä vuosia, kertoo Kilpinen.

Sekä Puttipajan että ER-Pahvityön tuotteet valmistetaan Suomessa ja molempien tuotteilla on Avainlippu-tunnus.

Lisätietoja: Heikki Erkamo, toimitusjohtaja, ER-Pahvityö, puh. 0400 844 560