Ekologinen ja kestävä pahvipakkaus Polarian terästuotteille

Lähtötilanne

Polaria Oy on kotimainen perheyritys, joka on valmistanut teräksestä vedenkestäviä kylpyhuonekalusteita jo yli 50 vuoden ajan. Tuotteet valmistetaan Polarian tehtaalla Mäntyharjulla ja tuotannossa panostetaan ympäristöystävällisyyteen. Monien suomalaisten kodeista löytyvät Polaria-tuotteet ovat kestävä, tyylikäs ja ekologinen valinta, koska teräs on 100 % kierrätettävä materiaali.

”Tuotteemme on aina pakattu pahvilaatikoihin, mutta lähdimme tekemään tuoteuudistusta ekologisuus edellä. Halusimme päästä eroon pakkauksissa aiemmin käytetyistä muoveista ja etenkin turhaa tilaa vievästä styroksista”, kertoo Polarian myyntipäällikkö Jukka Heikkinen.

Polaria on tehnyt ER-Pahvityön kanssa yhteistyötä jo kymmenen vuoden ajan, mutta aiemmin ER-Pahvityö on toimittanut pieneräpakkauksia vain Polarian avustetuotteille.

”Lähdimme toteuttamaan päätuotteidemme pakkausten uudistusta vuonna 2021. Tavoitteenamme oli löytää kumppani, joka kykenee toteuttamaan toiveidemme mukaisen ekologisen tuotepakkauksen ja toimittamaan ketterästi tarpeidemme mukaiset pienerät”, kertoo Heikkinen.

”Aiemmin pakkauksen tuotetiedot painettiin painolaattojen avulla. Tavoitteena oli löytää myös tuotepainatuksiin kustannustehokkaampi ratkaisu, joka tukisi myös jatkuvaa tuotekehitystämme”, Heikkinen sanoo.

"

ER-Pahvityö pystyi tarjoamaan meille sopivan ja toiveidemme mukaisen ekologisen tuotepakkauksen. Digipainaminen avasi meille uusia mahdollisuuksia ja tarjoaa joustavuutta tuotekehitykseemme. ER-Pahvityön kyky toimittaa tuotteita pienerissä oli avainasemassa, kun valitsimme pakkausuudistuksemme kumppania. Olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme ja tässä kumppanuudessa meidän on hyvä olla. Jukka Heikkinen, myyntipäällikkö, Polaria Oy 

RATKAISU

ER-Pahvityön ketteryys ja digipainon tarjoamat kustannustehokkaat ratkaisut vaikuttivat merkittävästi Polarian kumppanivalintaan. Maantieteellisesti yritysten toimipisteet sijaitsevat kohtuullisella etäisyydellä toisistaan, joten toimitusmatkan pituuskin tukee molempien yritysten ympäristöystävällisiä arvoja.

Uudet tuotepakkaukset ovat kokonaisuudessaan tukirakenteita myöden toteutettu pahvista. Valtaosa Polarian tuotteista on valaisinpeilikaappeja, joiden peilit ja valaisimet ovat herkästi rikkoontuvia. Pahvilaatikko tarjoaa näille hyvän suojan, mutta tarvittaessa suojaa lisätään Polarian tehtaalla ekologista kartonkia hyödyntäen.

Polarian tuotepakkauksesta haluttiin helposti tunnistettava ja logon lisäksi pakkauksessa tulee olla tarvittavat tekniset tiedot, mallimerkinnät ja Avainlippu-tuotemerkki. Asennus- ja huolto-ohjeet kulkevat tuotelaatikon sisällä.

”Merkittävä osa liikevaihdostamme tulee rakennusliikkeiden kautta. Tarjouskilpailuissa huomioidaan tänä päivänä myös pakkaukseen liittyviä asioita, kuten tuotteen turvallinen ja helppo liikuteltavuus sekä asentajalle jäävä lajittelun helppous”, kertoo Heikkinen ja tarkentaa, että työmailla tuotepakkauksia saatetaan säilyttää myös ulkotiloissa, joten niiden tulee tuotteen suojaamisen lisäksi kestää rikkoontumatta myös haastavammissa olosuhteissa.

Polaria valmistaa satoja eri tuotenimikkeitä, joten myös yksilöllisiä tuotepakkauksia tarvitaan runsaasti. Aiemman toimijan kanssa Polarialla on ollut haasteita varastoida suuria määriä tyhjiä tuotelaatikoita. ER-Pahvityön kyky toimittaa pienempiä eriä Polarian tuotantoon sopivalla aikataululla oli yksi merkittävimmistä tekijöistä uuden kumppanin valinnassa.

ER-Pahvityö toteuttaa ja toimittaa ketterästi pienetkin erät, jolloin tyhjien tuotelaatikoiden varastointi ei vie turhaa varastotilaa. Digipainon avulla pakkausten teknisten tuotetietojen ja muiden painoelementtien muutokset on helppo toteuttaa kustannustehokkaasti.

Tutustu tarkemmin ER-Pahvityön palveluihin ja ota yhteyttä.

Polariaan tutustut tarkemmin täällä!