Parolan Rottinki – Suunnittelijan ja pakkausvalmistajan yhteistyö johdatti brändättyjen pakkausten äärelle

Lähtötilanne

Parolan Rottinki on Parolassa toimiva perheyritys, joka suunnittelee ja maahantuo rottinkisia huonekaluja ja sisustustuotteita.Yhteistyö ER-Pahvityön kanssa käynnistyi, kun yrityksessä alettiin panostaa klassikkohuonekalujen brändäykseen ja niiden pakkaamiseen. Yritykset toi yhteen huonekalusuunnittelija Hinni Korpela, joka on suunnitellut Parolan Rottingille oman Punos-vuosikertamalliston.

"

Olemme huomanneet, että klassikkotuotteidemme toimitus brändätyssä pakkauslaaikossa on asiakkaillemme kokemus, mistä halutaan laittaa kuvia sosiaaliseen mediaanTämä on meille signaali, että huolellisesti mietitty pakkaus on merkittävä osa asiakaskokemusta. 

Myös ekologisuus ja kierrätettävyys on meille tärkeä kriteeri, sillä myymme tuotteita, jotka ovalmistettu luonnonmateriaalista.

Anitta Herranen, toimitusjohtaja, Parolan Rottinki 

Ratkaisu

ER-Pahvityö suunnittelee ja valmistaa brändätyt pahvipakkaukset Parolan Rottingin Aulis-riippukeinuille ja riippukeinutelineelle sekä uudelle Punos-tuotesarjalle. Rottinkituotteet pakataan kokonaisena ja isojen mutta kevyiden pakettien kantamista helpottavat kantokahvat. Pakkaukset eivät ainoastaan suojaa tuotteita ja helpota niiden käsittelyä ja kuljetusta, vaan niiden avulla yrityksen brändille on saatu näkyvyyttä myös kuljetusten aikana. Laadukkaasta materiaalista valmistetuissa pakkauslaatikoissa on Parolan Rottingin logo sekä painettu merkintä siitä, mikä tuote laatikossa on sisällä. 

Tutustu lisää Parolan Rottinkiin täällä!

"

Muotoilijana arvostan sitä, että ER-Pahvityössä pakkauksen kehitysprosessi on tehokas ja jouheva. Kun olen suunnitellut huonekalun, kerron heille, minkä kokoinen tuote on kyseessä ja mistä materiaalista se on valmistettu. Jaan myös ajatukseni siitä, miten tuote tulisi pakata ja mistä suunnasta pakkauksen tulisi aueta. 

Tämän jälkeen ER-Pahvityön ammattilaiset kertovat, onko ajatukseni mahdollista toteuttaa ja konsultoivat yksityiskohtiaUsein saan heiltä myös vinkkejä siitä, miten pakkaus voidaan valmistaa mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Hinni Korpela, muotoilija, Studio Hinni