Pahvipakkaukset hyötykäyttöön – yhä uudelleen ja uudelleen 

Pahvilaatikot ovat meille suuri intohimo, ja valmistamme pahvimateriaalista kymmeniä tuhansia pakkauksia joka vuosi. Pakkauksemme valmistetaan aaltopahvista, joka on uusiutuvista luonnonvaroista valmistettu kierrätyskelpoinen pakkausmateriaali. Näiden ominaisuuksien ansiosta pahvipakkauksemme ovat kestäviä ja ekologisia ratkaisuja muihin pakkausmateriaaleihin verrattuna ja niitä voidaan uusiokäyttää. Listasimmekin tapoja, joilla tarpeettomat pahvilaatikot voi käyttää uudelleen! 

Näin uusiokäytät pahvilaatikot

Varastointi 

  • Pahvilaatikot toimivat erinomaisesti säilytysratkaisuna. Voit käyttää niitä esimerkiksi vaatteiden, kirjojen, lelujen tai muiden tavaroiden säilyttämiseen. 

Muutto 

  • Pahvilaatikot ovat monille iso apu muuton aikana. Voit pakata niihin tavarasi ja suojata ne hyvin esimerkiksi sanomalehdistä tai kuplamuovista tehdyillä täytteillä. 

Järjestely 

  • Pahvilaatikot auttavat pitämään kodin järjestyksessä. Voit käyttää niitä esimerkiksi laatikoina hyllyssä tai kaapissa, lajitellen niihin erilaisia tavaroita. 

Kompostointi 

  • Pahvilaatikot, joissa ei ole muovisia tai maalattuja osia, voidaan kompostoida. Ne toimivat hyvin pohjamateriaalina kompostorissa ja hajoavat ajan mittaan.   

Askartelu

  • Pahvilaatikot ovat askarteluhetken perusta. Leikkaa ne eri muotoihin ja rakenna niistä esimerkiksi pahvilinna tai nukkekoti! 

Puutarha & kasvatus 

  • Pahvilaatikot muuntuvat helposti pieniksi kasvihuoneiksi tai istutuslaatikoiksi. Voit leikata pahviin aukkoja ja lisätä multaa sekä kasveja. Erityisen hyvin ne toimivat taimien kasvatuksessa. 

Lemmikkien lelut tai suojapaikka 

  • Pahvilaatikoita voi hyödyntää lemmikkien aktivointileluina tai piilopaikkoina. Etenkin kissat nauttivat pahvilaatikoista, joihin ne voivat kiivetä ja terottaa kynsiään. 

Mikäli sinulla ei ole käyttöä vanhoille pahvilaatikoille, viethän ne kierrätyskeskukseen, keräyspisteeseen tai annat eteenpäin muille, jotka voivat hyödyntää niitä. Jaetaan pahvilaatikoiden ilosanomaa yhdessä!