Muumi-kalustesarja – Innovatiivinen yhteistyö vei asiakkaan uusille markkinoille

Lähtötilanne

Yrjö Kukkapuron suunnittelema Moomin Furniture -kalustesarja juhlistaa tänä vuonna muumien 75-juhlavuotta. Sarja koostuu neljästä erilaisesta kalusteesta, joihin kuuluu kaksi erikokoista lastentuolia sekä aikuisten tuoli ja pieni pöytä. Kalustesarjalle haluttiin kehittää pakkaus, johon kalusteet voidaan pakata pienempinä osina ja jonka avulla ne on helppo kuljettaa mukana minne tahansa. Pakkauksen haluttiin olevan myös kestävä ja ympäristöystävällinen.

"

 Yrjö Kukkapuron tuotteita ei ole koskaan aikaisemmin myyty kuluttajille itse koottavaksi kotona. Nyt itse tuote kehitettiin pakkauksen ehdoilla ja päinvastoin. ER-Pahvityön kanssa työskentely toi kalusteisiin aivan uuden ulottuvuuden, sillä nyt tuotetta voidaan markkinoida uusille kohderyhmille.

Isa Kukkapuro-Enbom, Studio Kukkapuro 

Ratkaisu

ER-Pahvityö suunnitteli Moomin Furniture -kalustesarjalle kantokahvallisen flatpack – pakkauksen, johon neljän erikokoisen kalusteen komponentit voidaan pakata tiiviisti erilaisia sisäosia hyödyntämällä. Innovatiivisen pakkausratkaisun ansiosta asiakas on voinut toteuttaa kokonaan uuden aluevaltauksen kuluttajamarkkinoilla – erityisesti lasten kohderyhmässä. Pakkausmateriaaliksi valikoitui Suomessa valmistettu ruskea aaltopahvi, joka valmistettu uusiutuvista raaka-aineista ja jota on helppo kierrättää. Pakkauslaatikossa ei ole yhtään muoviosaa. ER-Pahvityö valmistaa pakkaukset Lahdessa, josta ne toimitetaan kalustesarjan valmistajalle Pieksämäellä.

"

Työskentely ER-Pahvityön kanssa oli sujuvaa. Yrityksen kaikki toimijat olivat tehokkaita ja toivat esiin itsenäisiä ideoita ja ratkaisuja. Kokonaisuutena tuotekehitysprosessi oli malliesimerkki hyvästä yhteistyöstä.

Isa Kukkapuro-Enbom, Studio Kukkapuro