La Kiva vie suomalaista koru- ja pakkaussuunnittelua ulkomaille

Lähtötilanne

La Kiva brändi on syntynyt intohimosta väreihin ja suuriin korvakoruihin. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Lahdessa. Tuotteet ovat myynnissä oman verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjillä sekä Suomessa että ulkomailla. Näyttäville ja värikkäille korvakoruille etsittiin pitkään laadukasta ja brändiin sopivaa postituspakkausta. 

”Anni aloitti korvakorujen valmistamisen ja myynnin vuonna 2018. Kiinnostus koruja kohtaan ylitti odotuksemme ja perustimme osakeyhtiön vuonna 2019”, kertoo yrittäjä Kimmo Ripatti yrityksen vauhdikkaasta startista. 

Yrityksen alkuajoista asti Anni ja Kimmo olivat kamppailleet löytääkseen sopivan pakkaus- ja postituslaatikon tuotteilleen. Toiveena oli löytää brändiin istuva, laadukas ja kestävä pakkaus. ER-Pahvityö oli heille tuttu yritys, mutta yrittäjät luulivat silloin ER-Pahvin toimivan vain isompien ja enemmän teollisen puolen yritysten kanssa. 

”Suomessa on todella vähän ER-Pahvityön kaltaisia toimijoita, jotka pystyvät toimittamaan meidän tarpeisiimme sopivia ja laadukkaita mittatilauslaatikoita. Onneksi satuimme aukaisemaan suumme oikeassa paikassa, ja tuttava vinkkasi kääntymään ER-Pahvityön puoleen”, kertoo La Kivan yrittäjä ja korujen suunnittelusta sekä valmistuksesta vastaava Anni Sirvo.  

"

Yhteistyö ER-Pahvityön kanssa on avannut silmät sille, mitä todellinen laatu tuotepakkauksissa tarkoittaa. Ennen yhteistyön aloitusta olimme tuskailleet monien erilaisten pakkausratkaisuiden kanssa. Saamamme asiakaspalvelu on ollut loistavaa ja yhteistyön vuoksi meille on vapautunut aikaa oman työmme tekemiseen.

Olemme onnellisia, että löysimme asiantuntevan yhteistyökumppanin kotikaupungistamme Lahdesta. Yhdessä voimme viedä maailmalle suomalaista osaamista. Meidän tuotteillamme on Design from Finland ja ER-Pahvityöllä Avainlippu-merkki.
Anni Sirvo ja Kimmo Ripatti, yrittäjät La Kiva 

Ratkaisu

Yhteistyö alkoi vuoden 2022 alussa, kun ER-Pahvityö suunnitteli ja valmisti ensimmäisen testierän Annin ja Kimmon toiveiden perusteella. Materiaaliksi valikoitui tuotteelle ja postituksiin sopiva kotimainen kevyt ja tukeva 1,5 mm:n aaltokartonki. Materiaalivalinnassa oli tärkeää myös saada toistumaan La Kivan värikäs ja erottuva ulkoasu. 

”Pakkausmateriaalina aaltopahvi on ympäristöystävällinen, joten sen tulostukseen on luontevaa käyttää vesiliukoisia värejä. La Kivan pakkauksessa on runsaasti väripintaa, joten se oli syytä suojata kosteuden vaikutukselta pinnoitteella. Miellyttävältä tuntuva pinnoite suojaa myös pakkauksen sisältöä”, kertoo Ari Kiuru ER-Pahvityöltä. 

”Prosessi on ollut meidän kannaltamme superhelppo. Meidän tarvitsi vain toimittaa pakkauksen mitat ja toiveet pakkauksen ulkonäköön ja materiaaliin liittyen. ER-Pahvityöllä hoidettiin kaikki muu aina suunnittelusta toteutukseen asti”, Kimmo kertoo. 

”ER-Pahvityöltä osattiin vinkata pakkauksessa toimiva sulkumekanismi, jota emme olisi itse osanneet pyytää. Olemme saaneet todella asiantuntevaa palvelua pakkauksiin liittyen. Olen huomannut useilla kaltaisillamme verkkokauppiailla olevan haasteita pakkausten kanssa, kun ei ole omaa osaamista pakkaussuunnitteluun”, Anni jatkaa.

”ER-Pahvityöllä pakkauksiin voidaan suunnitella kiinteänä osana olevia suljenta- ja lukitusrakenteita. La Kivan tapauksessa käytettiin ainoastaan perussuljentaa, mikä on helposti avattavissa ja suljettavissa uudelleen. Postitettaviin pakkauksiin suositellaan käytettäväksi sinettitarraa, koska se paljastaa vastaanottajalle, jos pakkaus on välillä avattu. La Kivalla sinettitarra sopii hyvin myös visuaaliseen ulkoasuun”, tarkentaa Ari.

Ensimmäinen digipainokoneella toteutettu erä on otettu käyttöön äskettäin. Digipainaminen mahdollistaa pientenkin erien kustannustehokkaan toteutuksen ja mahdollistaa uusien erien toimituksen lyhyemmälläkin toimitusajalla. Liikkeelle on lähdetty yhdellä mallilla, josta löytyy kahta eri kokoa. 

Pakkausten suunnittelussa on huomioitu, että pakkausten tuoteperhettä on helppo ja ketterä laajentaa tulevaisuudessa. La Kivan brändin alle näyttävien korvakorujen rinnalla tullaan lähitulevaisuudessa näkemään myös erilaisia asusteita ja vaatteita.

Tutustu La Kivaan lisää täällä!