Isku – Ulkoistettu pakkauskumppani hoitaa kaiken

Lähtötilanne

Lahtelainen huonekaluvalmistaja Isku etsi toimijaa, jolle he voisivat keskittää tuotteidensa pakkausten valmistamisen sekä kaikki pakkaustarvikkeisiin liittyvät hankintansa. LEAN-ajattelun myötä he halusivat myös luopua omasta pakkausmateriaalivarastostaan ja löytää paikallisen toimittajan, joka toimittaisi pakkauslaatikot ja -materiaalit juuri silloin kun niitä tarvitaan. Kumppanin valinnassa tärkeää oli myös vastuullisuus ja kotimaisuus.

"

Pakkaustoimittajan valinnassa meille merkitseviä tekijöitä ovat laatu, vastuullisuus, kotimaisuus sekä palvelu. Tärkeitä tekijöitä ovat myös materiaalien kierrätettävyys, toiminnan luotettavuus sekä joustavuus. Meidän laajassa valikoimassa on tärkeää, että toimittaja pystyy tekemään myös pieniä määriä pakkauksia kilpailukykyiseen hintaan.

Antti Koljonen, Purchasing Manager, Isku

Ratkaisu

ER-Pahvityö toimii Iskun pakkauskumppanina, joka valmistaa ja toimittaa Iskun huonekalutuotantoon kaikki heidän päivittäin tarvitsemansa pakkauslaatikot ja –materiaalit sekä pakkaustarvikkeet. Jokaisen huonekalun pakkaus tehdään mittatilaustyönä ja omilla tuotekohtaisilla painatuksilla. Volyymit ovat suuria, sillä Iskun tuotevalikoimassa on yli tuhat tuotetta. Iskulla ei ole omaa varastoa, joten pakkauslaatikot ja -tarvikkeet kuljetetaan heille vähintään kaksi kertaa päivässä suoraan siihen paikkaan, jossa pakkaaminen tapahtuu.

"

Arvostamme suuresti ER-Pahvityön osaamista ja ymmärrystä pakkaamisesta. Meille on erittäin tärkeää, että pystymme luottamaan tuotteidemme säilyvän hyvässä kunnossa tehtaalta asiakkaalle. Laadukkaat ja kestävät pakkaukset mahdollistavat myös niiden uudelleenkäytön – tämä vähentää ympäristön kuormitusta sekä on myös kustannussäästö.

Antti Koljonen, Purchasing Manager, Isku