ER-Pahvityön Lahden tuotantotilat laajenee ja toiminta tehostuu

ER-Pahvityö on ollut yli 30 vuoden ajan toiminut pahvipakkausten valmistajana ja kotimaisen pakkausalan suunnannäyttäjänä. Laadukkaasta asiakaspalvelustaan tunnettu yritys on jatkuvasti kehittänyt toimintaansa vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Toimintojen ja palveluiden kehittyessä tuotantotilat ovat muuttaneet ja laajentuneet. Nyt vuorossa on Lahden tuotantotilojen laajennus.

Tuotantoa on Lemminkäisenkadulla pyöritetty pian 10 vuotta ja vanhaakin osaa on vuosien aikana remontoitu. Nyt käynnissä on täysin uuden, 800 neliön laajennusosan rakennustyöt.

ER-Pahvityö investoi syksyllä 2021 uuteen digipainokoneeseen, jonka myötä tuotanto on kasvanut merkittävästi. Digipainokone on ollut fyysisestikin iso investointi, koska se vaatii ympärilleen paljon tilaa.

”Tarkoituksemme oli aloittaa laajennustyöt aiemmin, mutta maailman tilanteiden takia aloitusta siirrettiin. Keväällä totesimme, että tuotannolle on saatava lisää tilaa, jotta yrityksen kehittyminen voisi jatkua suunnitellusti”, kertoo ER-Pahvityön toimitusjohtaja Heikki Erkamo laajennusprojektin aloittamiseen johtaneista syistä.

Tehokkuuden kasvattamista ympäristöystävällisyyttä unohtamatta

ER-Pahvityö on aina panostanut ekologisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Hyvällä suunnittelulla ja oikein valituilla ratkaisuilla tuotantoa voidaan tehostaa unohtamatta ekologisia arvoja sekä yrityksen tärkeintä voimavaraa – työntekijöitä.

”Laajennuksen myötä saamme tuotantokoneillemme riittävästi tilaa. Väljemmät tuotantotilat tulevat olemaan työntekijöille merkittävä mukavuus- sekä etenkin turvallisuustekijä. Uusien tilojen myötä myös logistiikka tulee paranemaan. Saamme valmiille tuotteille oman varastotilan, josta kuljetusliikkeiden on helppo käydä itse noutamassa oikeat tuotteet”, sanoo Erkamo.

Lemminkäisenkadulta lähtee päivittäin 5–7 jakokuormaa, joten tuotannon logistiikan kehittäminen tulee vapauttamaan asiakastöiden tuotannolle merkittävän määrä lisää työaikaa. Pidempiaikaisen varastoinnin osalta tilanne on hyvä. Oma varastotilaa on aiemmin ollut osittain vuokralla, mutta tällä hetkellä tilat ovat täysin omassa käytössä.

”Laajennusprojektin myötä olemme tehneet ratkaisuja, joilla on positiivisia vaikutuksia muun muassa lämmityskustannuksiin. Lisäksi tulemme nyt ottamaan käyttöön aurinkopaneelit ja tavoitteemme on oman sähköntuotannon avulla kattaa oma päivittäinen sähkön tarpeemme”, kertoo Erkamo.

Uudet tuotantotilat luovutetaan ER-Pahvityölle marraskuun aikana. Laajennustyöt eivät tule aiheuttamaan merkittäviä tuotantokatkoksia ja uusissa tiloissa tuotanto tulee olemaan käynnissä vuoden 2023 alusta.

"

Laajennuksen myötä saamme tuotantokoneillemme riittävästi tilaa. Väljemmät tuotantotilat tulevat olemaan työntekijöille merkittävä mukavuus- sekä etenkin turvallisuustekijä.

Heikki Erkamo , ER-Pahvityö Oy