ER-Pahvityö suunnitteli pakkauksen Yrjö Kukkapuron Moomin Furniture -kalustesarjalle

ER-Pahvityö on suunnitellut uudenlaisen pakkauksen Yrjö Kukkapuron Moomin Furniture -kalustesarjalle. Yritys myös valmistaa pakkaukset Lahdessa, josta ne toimitetaan kalusteiden valmistajalle Pieksämäellä. Pakkausyhteistyö käynnistyi noin vuosi sitten, kun kalustesarjan suunnittelijatahot ottivat yhteyttä ER-Pahvityöhön.

”Pakkaustoimittajan valinnassa meille oli tärkeintä luovuus, kotimaisuus ja laatu. ER-Pahvityön kohdalla myös referenssit olivat vaikuttavat. Tajusimme heti, että heiltä löytyy tarvittavaa innostusta ottaa Muumi-kalusteiden pakkaushaaste vastaan”, kertoo Isa Kukkapuro-Enbom Studio Kukkapurosta.

Moomin Furniture -kalustesarja juhlistaa muumien 75-juhlavuotta. Sarja koostuu neljästä erilaisesta kalusteesta, joihin kuuluu kaksi erilaista lastentuolia sekä aikuisten tuoli ja pieni pöytä. Sarjan kaikki osat valmistetaan Suomessa, jossa se myös pakataan osina kantokahvalliseen pakkauslaatikkoon flatpack-muodossa.

Kukkapuron muumituoli   

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun myymme Kukkapuron tuotteita suoraan kuluttajille ja itse koottavaksi kotona. ER-Pahvityö kehitteli meille nerokkaan ratkaisun, johon kalustesarjan kaikki kalusteet voidaan pakata kokoon katsomatta erilaisia sisäosia hyödyntämällä. Kantokahvan ansiosta tuote on myös helppo napata mukaan, jatkaa Isa Kukkapuro-Enbom.

Pakkausmateriaaliksi valikoitui Suomessa valmistettu ruskea aaltopahvi, jota on helppo kierrättää. Tärkeää pakkauksen valmistuksessa oli myös ekologisuus ja se, että pakkaus kestää kuljetusta ja varastointia.

”Tätä pakkausratkaisua oli ilo tehdä! Meitä inspiroi se, että saamme hyödyntää lähes 30- vuotista pakkausosaamistamme asiakkaidemme pakkaushaasteiden ratkaisemisessa. Toinen merkittävä asia on asiakkaidemme kasvava ekologisuuden vaade, johon pystyimme tässäkin projektissa vastaamaan uusiutuvista raaka-aineista valmistetulla muovittomalla tuotteella”, sanoo ER-Pahvityön toimitusjohtaja Heikki Erkamo.

Lisätietoja: Heikki Erkamo, toimitusjohtaja, ER-Pahvityö, 0400 844 560